Skip to main content

Amenra / Allochiria @TerraVibe, Παρασκευή 22/07/22


Rockwave. Ένα όνομα, μια ιστορία, πολλές συγκινήσεις. Φέτος, μέσα στον τρελό συναυλιακό παλμό, κάνει την εμφάνισή του με ένα ιδιαίτερο billing. Ένα είναι το όνομα που με έλκυσε προσωπικά, και δεν θα το έχανα με τίποτα: οι αλλόκοτοι Amenra, που εμφανίζονται απόψε, Παρασκευή 22/07/22 και αψηφώ ζέστη, διαδρομή και πολλή κούραση, για να ακούσω το εξαγνιστικό Doom/Sludge Metal/Hardcore τους, στο TerraVibe. Οι πόρτες ήταν από τις 17:00 ανοιχτές για τους τολμηρούς, οι οποίοι, όμως, δεν ήταν πολλοί.

Έχει ακόμα διαολεμένη ζέστη, η ώρα έχει πάει 19:20, και οι Allochiria ανεβαίνουν στη σκηνή. Η Sludge/Post-Metal μπάντα αψηφά τα πάντα και, για 40 λεπτά που διατηρεί στη διάθεσή της, επισκιάζει το φως με το υλικό της. Σκοτεινοί, κοινωνικά προβληματισμένοι και πονεμένοι από τη ζωή, μας παρουσιάζουν τα "Archetypal Attraction to Circular Things" , "Counting Fives" , "Κ" , από τα "Omonoia" (2014) και "Throes" (2017), καθώς και μπόλικο νέο υλικό. Γνώστες του αντικειμένου τους, με πολύ καλό ήχο, δυναμική και αντιδραστική σκηνική παρουσία, όπως αρμόζει στο Genre. Ο κόσμος που ήταν διάσπαρτος μαζεύτηκε μπροστά τους και έτσι φάνηκε ότι κάτι πάει να γίνει από θέμα προσέλευσης. Οι ήχοι μάζεψαν το πλήθος και έδιωξαν τις φωτεινές ακτίνες μακριά. 




Η ώρα του ραντεβού σας έφτασε, διότι πήγε 20:30. Παρακαλώ περάστε μέσα στον κόσμο των ηγετών του Doom/Sludge Metal/Hardcore, Amenra, όπου μέσα από τον πόνο θα εξαγνιστείτε. Οι φιγούρες τους εμφανίζονται στο stage σαν ασθενείς, κοιτούν τον χώρο, εγκλιματίζονται, φτιάχνουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όπως όταν μιλάς μόνος σου και προβάρεις τι θα πεις στον ψυχαναλυτή σου... Αυτοί δεν φοβούνται τι θα εκφράσουν, ξεκινούν χωρίς προειδοποίηση με κραυγές και τρόπους να βρούμε την αλήθεια, μέσα από κάθε ανάσα και προσευχή, μέσα από το "The Pain. It Is Shapeless. We Are Your Shapeless Pain" ή και από την κόψη του ξυραφιού, ουρλιάζοντας στα fields του TerraVibe το "Razoreater". Μας ζητούν να τους  ακολουθήσουμε, να δούμε το φως τους, να βρεθούμε στην κόλαση με το "Plus près de toi (Closer to You)" και υπακούμε χωρίς σκέψη. Απόλυτα παρανοϊκό το "De Evenmens", με μια αλλόκοτη οπτική του έρωτα, ενώ στο "Ter ziele" ξεκινά ο σωματικός πόνος που αναφέρει η αγωγή τους. Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη θεραπεία, του αφιερώνεται το "Am Kreun" και η υπόσχεση ότι θα τον θυμόμαστε. Συνεχίζεται ο φόρος τιμής σε εκείνον που δεν τα κατάφερε, με το "A Solitary Reign", λαμβάνοντας δύναμη, μήπως σωθούμε εμείς, ώστε να μην πάει άδικα η θυσία του. Κλείνουν τη βραδιά απαισιόδοξα, με το "Diaken", που στην ουσία λειτουργεί σαν μια περίεργη ομοιοπαθητική η οποία θα μας βοηθήσει στο τέλος. Η Πνευματικότητά τους λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και για όποιον θέλει πραγματικά να τους ακολουθήσει. Ο πόνος είναι σχετικός και η αποψινή συνέδρια εντρυφεί σε αυτό το θέμα. Ο Colin H. Van Eeckhout (Vocals) είναι μια μορφή ιδιαίτερη, που όσο ακραία και αν εκφράζεται, μέσα σου ξέρεις ότι έχει δίκιο. Το υλικό των Amenra απευθύνεται σε λίγους, αν και ο χώρος έχει αρχίσει και μαζεύει αρκετό κόσμο, καθώς ολοένα και κάποιος περνά τις πύλες. Ο ήχος τους είναι εξαιρετικός, κάνοντάς μας να ακούμε κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια που περιγράφουν, ενώ η όλη παρουσία επίτηδες προσομοιάζει μια βρομερή κοινωνία, μέσα στον πόνο και την αδιαφορία, με λιτά σκηνικά και χωρίς πρακτικές body suspension. Αυτός είναι ο τρόπος τους, και όποιος καταφέρει και ολοκληρώσει τη 1 ώρα και 15 λεπτά συνεδρίας, θα επιβιώσει και θα τον καλωσορίσουν στην Church of Ra.

Setlist
The Pain. It Is Shapeless. We Are Your Shapeless Pain
Razoreater
Plus près de toi (Closer to You)
De Evenmens
Ter ziele
Am Kreun
A Solitary Reign
Diaken




Μια περίεργη προσθήκη συναυλίας, μέσα στον κυκλώνα τεράστιων ονομάτων που τριγυρίζουν φέτος, ένα ρίσκο που βγήκε σε καλό, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται, αλλά όχι σε επίπεδα Rockwave φυσικά. Όλες οι μπάντες εμφανίστηκαν στη μικρή σκηνή του TerraVibe, με τον αχανή χώρο να έχει κλείσει με κάγκελα, ώστε το event να βρίσκεται μόνο μπροστά από το stage, με τη φύση γύρω μας να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σημείο όμως που ένιωθες το συναυλιακό κομμάτι λίγο παραμελημένο. Όταν μπήκα μέσα, ένιωσα μια νοσταλγία και μια χαρά που μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω τα χωράφια που έχω ζήσει πολλές και μεγάλες συγκινήσεις. Με έπιασε και μια μικρή λύπη, όμως, γιατί θέλω να δω ξανά τεράστια events εκεί μετά από μια μικρή ανανέωση. 

Η Xlalala διοργάνωσε ένα πολύ όμορφο event. Οι Amenra σάρωσαν τα πάντα μέσα από τα 8 κομμάτια τους.  Προσμένω του χρόνου να αλωνίζουμε στα fields, αναμένοντας κάποιο Metal μεγαθήριο.

Comments

Popular posts from this blog

Asphyx: Yield or Die

Όσο μόνιμη νομίζουμε ότι είναι η ζωή, άλλο τόσο μόνιμο είναι και το τέλος. Εμείς θα βρεθούμε στο μεταίχμιο αυτών των δύο καταστάσεων μαζί με τους Asphyx  στο Κύτταρο , το Σάββατο 05/11/22 . Το Death/Doom Metal τους αποτελεί συντροφιά μας από τη γέννηση, μέχρι το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. 10 Full-lengths γεμάτα θυμό για την καταδίκη που μας κυνηγάει, τα οποία θα αναλύσουμε παρέα, ένα-ένα. Το starting point των Asphyx , είναι το "The Rack" (1991) . Εκεί που όλες οι μπάντες τρέχουν με 1000 και συνθέτουν όλο και πιο γρήγορα κομμάτια, οι φίλοι μας εδώ έρχονται να επιβραδύνουν και να δημιουργήσουν ένα album τελείως διαφορετικό, που μας γνωρίζει μια μπάντα η οποία δείχνει από την αρχή ότι θα έχει και συνέχεια. Κάνουν το Genre να είναι ακόμα πιο  κατανοητό, με τις Guitars να κάνουν εξαίσια δουλειά, αν και λίγο lazy κάπου κάπου, μόνο που αυτό σε κάνει και νιώθεις άνετα και cozy. Τα γρήγορα parts σε ανεβάζουν τόσο όσο και, γενικά, υπάρχει μια ποικιλία στις συνθέσεις που σε κάνει να

Tortuga / Automaton @Death Disco, Πέμπτη 20/10/22

Ήγγικεν η ώρα και για εμένα να γυρίσω στα παλιά με μία συναυλία που περίμενα αγωνιωδώς. Κατεβαίνοντας από το Μετρό στο Μοναστηράκι και περπατώντας για πέντε λεπτά, βρέθηκα στο Death Disco , Πέμπτη 20/10/22 . Έξω από τον συναυλιακό χώρο υπήρχαν περίπου 30 άτομα που περίμεναν να δουν τους masters του Psychedelic Stoner/Doom Metal , Tortuga . Με μία καθυστέρηση,  οι πόρτες ανοίγουν στις 21:40. Στις 21:50 εμφανίζονται στη σκηνή οι Doom/Stoner Metal Έλληνες βιρτουόζοι, Automaton . Έπαιξαν συνολικά πέντε κομμάτια, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν από την τελευταία κυκλοφορία τους, "Talos" (2018) , που αποτελεί πραγματικά εξαιρετική δουλειά από την μπάντα. Ακούμε, λοιπόν, τα "Giant of Steel" , "Automaton Marching" , "Trapped in Darkness" και "Ο Τάλως ξυπνά (Talos Awakens)" , όμως δεν έμειναν εκεί, διότι υπήρχε και έκπληξη. Μας παρουσίασαν μία νέα τους δημιουργία η οποία δεν έχει βρει ακόμα τον τίτλο της. Ο ήχος δεν μπορώ να πω πως ήταν ο καλύτε

Deafheaven @Gagarin 205, Σάββατο 15/10/22

  Μία από τις συναυλίες που ανυπομονούσα να δω από τότε που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 ήταν, σαφέστατα, αυτή των πρωτοπόρων  Deafheaven . Έχοντας αρκετό χρόνο στα χέρια μου για να αφουγκραστώ τη δισκογραφία τους, όπως και το νέο τους δισκογραφικό πόνημα,  "Infinite Granite" (2021) , ο ενθουσιασμός μου για την επερχόμενη συναυλία ήταν απερίγραπτος. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο   15/10/22 , στο Gagarin 205 , θα παρακολουθήσω ζωντανά τους μύστες του Post-Black Metal/Shoehaze . Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, με τον λιγοστό κόσμο να περιμένει από νωρίς για τον χαμό που θα ακολουθήσει. Με τον κόσμο να είναι περισσότερος, τα φώτα χαμηλώνουν, τα visuals αρχίζουν να ετοιμάζουν την ατμόσφαιρα για ζοφερό  Post-Black Metal/Shoehaze , και στις 22:20 εισέρχονται στη σκηνή οι θρυλικοί Deafheaven . Μας χτυπάνε απανωτά με τα  "Shellstar" , "In Blur"  και  "Great Mass of Coulour" , από το τελευταίο Full-length τους,  δίνοντάς μας την πρώτη δόση μελαγχολίας. Συνεχί